maandag 25 oktober 2010

Uitbeelden van een werkwoord in Leidscherijn

Datum: woensdag 13 oktober
Opdracht: Breng met je groepje een werkwoord in beeld. Let hierbij op de nabije omgeving en probeer deze in je werkstuk te betrekken.

Ons werkwoord was 'waarnemen' en onze locatie was Leidscherijn.
De letterlijke betekenis die een woordenboek van ons woord gaf, is: interpreteren, selecteren, organiseren van zintuiglijke informatie.
Door deze betekenis kwamen we al snel bij de 5 zintuigen uit: ruiken, proeven, voelen, horen en zien. En ons idee werd om deze zintuigen in een reeks foto's uit te beelden. Er moest een samenhang tussen komen door het gebruik van een soort rode draad. Dit werd uiteindelijk een blauwe waslijn, maar het resultaat vind ik alsnog goed gelukt. Je ziet dat de verschillende foto's (of zintuigen) bij elkaar horen en dus 1 geheel (en 1 woord) vormen. En dat was precies onze bedoeling. Hieronder zijn onze foto's te vinden.

Horen

De kinderen die hier speelden maakten nogal een hard geluid.

Ruiken

De lucht die uit deze soort van rioolbuis kwam, was nou niet bepaald prettig om waar te nemen.

Voelen
Bij deze foto gaat het om de pluimen die aan het riet zitten. Deze zijn heel zacht en daarom vonden we dat het zinntuig 'voelen' hier goed bij paste.

Proeven.

Toen we deze sappige appeltjes zagen, dachten we meteen aan 'proeven'.

Zien

Deze bloembakken, die waren opgehangen aan lantaarnpalen, vonden we erg opvallend. Zoiets zie je niet vaak. Het is ook wel een grappig gezicht in zo'n nieuwe wijk. In plaats van bomen, proberen ze de straat wat op te leuken door bloemen op te hangen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten